Opdracht

Nadat in 2020 het MBO Ambassadeursgala door alle maatregelen niet door kon gaan, was er alles aan gelegen om het dit jaar wel plaats te laten vinden. De datum voor de 20e editie werd geprikt: maandag 17 mei 2021.

Het Ambassadeursgala wordt georganiseerd in opdracht van de MBO Raad, in gezamenlijkheid met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en andere partijen (AOb/BVMBO en WSNL). Hierbij ligt de focus op het genereren van positieve aandacht voor de MBO-sector. Of zoals de organisatie ook wel zegt: het Mega Belangrijk Onderwijs wordt deze dag gevierd.

Tijdens het Ambassadeursgala worden 4 mooie prijzen uitgereikt:

Aan de slag

Maar hoe realiseer je dit binnen alle COVID-19 maatregelen? Met die vraag ging het team van Orpheus (eventprofessional Danielle Voskamp, eventmanager Guido de Waard en technicus Dennis Barmentloo) in samenwerking met Olle Weststrate van MBO Academie aan de slag.

Het gala zou deze editie in het jasje van een tv-uitzending gegoten worden. À la de uitreiking van het Gouden Televizier Ring Gala. Daarbij was het belangrijk dat in ieder geval alle 70 genomineerden in de zaal plaats konden nemen. Uiteraard geheel coronaproof, als de maatregelen daar nog om vroegen op 17 mei 2021.

Voor een online event zijn snelheid en afwisseling belangrijke componenten. Anders haken de kijkers thuis gegarandeerd af. En dat is het laatste wat je wilt! Daarom is het belangrijk keer op keer een kritische blik te werpen op het (inhoudelijke) programma.

Ten slotte wil het oog ook nog wat! Als je een gala organiseert moet het er ook uit zien als een gala. Een sfeervolle aangeklede zaal is daarbij een must. Strakke regie en professioneel camerawerk maken het af. Zo wordt het voor de kijkers thuis een echte uitzending en een feestje om naar te kijken.

Rabobankzaal

De Rabobankzaal (in de vlakke vloer opstelling) werd het toneel voor dit online event! Er werd een nieuw podium gebouwd inclusief showtrap en daarboven een gigantische kroonluchter. In de zaal werden 70 stoelen voor alle genomineerden geplaatst, op 1,5 meter. En er werden zelfs rode lopers uitgerold, voor die extra gala-uitstraling. Tegelijkertijd dienden deze als looppaden, zodat de winnaars en presentator Jan Versteegh coronaproof door de zaal konden lopen.

Het Ambassadeursgala

Nadat alle aanwezigen bij ontvangst waren getest en in het bezit waren van een negatieve uitslag, mochten zij plaatsnemen in de zaal. Dit gebeurde in kleine groepjes om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Alles onder toeziend oog van een corona-coördinator. Na een korte ‘publieksopwarming’ ging de show dan echt van start.

En hoe! Na een kort openingswoord van Jan Versteegh en een introductiefilmpje was het de beurt aan OG3NE. De show was aan! Anderhalf uur lang een goede afwisseling tussen interviews, filmpjes, optredens van OG3NE en prijsuitreikingen door minister Van Engelshoven. Alles aan elkaar gepraat door Jan Versteegh.

Maar liefst 2.500 kijkers zagen hoe de genomineerden en het MBO letterlijk en figuurlijk in de spotlights stonden! Daarvoor werden veel technische middelen en uren ingezet: 8 km kabel, 120 lampen, 8 camera’s, 32 luidsprekers, 42 podiumdelen en 36 dagdiensten.

Team Orpheus kijkt samen met Olle Weststrate terug op een grote succesvolle productie. En wie weet wat deze online editie voor de toekomst betekent. Waar voorheen het event altijd volledig live plaatsvond, opent deze ervaring misschien wel deuren naar een hybride variant…  Benieuwd naar het geweldige eindresultaat? Bekijk dan vooral de livestream via https://www.youtube.com/watch?v=n1rCZgUeIHI&t=2493s  (deze start vanaf 33:34 min.)

Livestream Ambassadeursgala 2021

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.