Ook in coronatijd is er veel meer mogelijk dan je denkt

Als er één event is waarbij we supersnel moesten schakelen vanwege aangepaste coronamaatregelen is het het symposium van netwerkorganisatie Reiander wel. Een geweldig voorbeeld waarbij je ziet dat er ook in coronatijd veel meer mogelijk is dan je misschien zou denken. Eigenaar en oprichter Reian Gerrits vertelt hoe zij haar online symposium ‘Leiderschap van de toekomst’ op 2 oktober bij Orpheus heeft beleefd.

“Dat ons oorspronkelijke symposium in maart met zo’n 110 gasten niet door zou kunnen gaan, was al snel duidelijk toen Mark Rutte de eerste lockdown aankondigde. Daar hoefden we niet eens over na te denken. We verplaatsten alles naar 2 oktober, maar toen die datum dichterbij kwam begon de twijfel weer toe te slaan. De anderhalve meter maatschappij was nog steeds een feit en dus hadden we hoe dan ook een grotere locatie nodig. Toen kwam Orpheus bij ons in beeld”, vertelt Reian. “Ik vond het erg fijn dat ik meteen op de website van Orpheus kon vinden hoe ze omgaan met de maatregelen en welke protocollen ze hanteren. Dat gaf meteen een goed gevoel.”

“Tijdens mijn eerste bezoek aan Orpheus werd ik rondgeleid door Danielle die uitlegde wat bij hen mogelijk was met zo’n honderd gasten, maar ook wat alternatieve scenario’s konden zijn als de maatregelen veranderden. Ze nam echt de tijd en ik was toen al onder de indruk van haar flexibiliteit. Het symposium stond namelijk een maand later al gepland en dat was totaal geen probleem. Dan merk je echt dat de jarenlange ervaring van Orpheus zijn vruchten afwerpt. We besloten ervoor te gaan.”

Vier dagen voordat het event van Reiander plaats zou vinden, werden de maatregelen plots flink aangescherpt. Reian: “Bijeenkomsten in groepen van dertig mensen mochten wel, maar de boodschap van Rutte was duidelijk: blijf zoveel mogelijk thuis. Het voelde voor mij niet goed om dan mijn relaties te vragen om voor mijn event op pad te gaan. Ontzettend jammer was het wel. Tijdens dit symposium zouden we ons boek over netwerkleiderschap presenteren, maar het was vooral een moment waarop onze collega’s uit het netwerk elkaar konden ontmoeten.”

Hoe nu verder?

Hoe nu verder? “Danielle zette meteen alles in gang zodat het symposium helemaal online gehouden kon worden. Vervolgens hebben we in twee dagen samen met Nieuwenhuis – de techniek partner van Orpheus – een compleet nieuw programma in elkaar gezet. Twee van onze sprekers maakten zelf een video van hun speech die we konden afspelen en waren tijdens het event beschikbaar voor vragen van kijkers. Zelf zat ik, samen met de rest van de sprekers, op het podium van de Rabobankzaal met de theaterstoelen in onze rug. Dat gaf een geweldig beeld!”

“Ik kijk ontzettend positief terug op ons online symposium. Fantastisch hoe we dit in zo’n korte tijd met Orpheus en Nieuwenhuis neer hebben gezet. Ondanks alle beperkingen denk ik dat we er heel goed in zijn geslaagd om onze deelnemers te inspireren en onze kennis te delen. Daar ben ik trots op!” besluit Reian enthousiast.

Coronaproof organiseren bij Orpheus

Bij Congrescentrum Orpheus kan meer dan je denkt! Wij hebben onze ruimtes en protocollen zo ingericht dat events op anderhalve meter veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Op deze pagina vind je alle informatie over het organiseren van coronaproof evenementen en congressen bij Congrescentrum Orpheus.

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.