Door: Rianne Verkerk,
Eventmanager Congrescentrum Orpheus

Niks te doen als Eventmanager tijdens een event? Dat betekent dat alles goed loopt!

De avond ervoor staan er nog 1000 gillende vrouwen bij een optreden van de Chippendales, maar de volgende dag is dezelfde locatie het domein van een congres voor 500 artsen. Er moet veel gebeuren om dat voor elkaar te krijgen. Al vanaf mijn 17e werk ik bij Congrescentrum Orpheus en heb ik zo’n beetje alles gedaan wat je hier maar kan doen. Hierdoor weet ik hoe belangrijk het is wie waar en wanneer moet zijn zodat alles in elkaar draait. Daarin werk ik nauw samen met twee andere Eventmanagers en ons team zodat alles vlekkeloos in elkaar over kan lopen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Nadat ik een event krijg overgedragen van onze Eventprofessionals Wendy en Danielle is het zaak als Eventmanager om de opdrachtgever zo snel mogelijk te leren kennen. Wat zijn de wensen? Wat wil de opdrachtgever juist niet? En waar liggen de knelpunten? Alles valt en staat natuurlijk met het idee dat de organisatie heeft. Maar het is ook heel belangrijk om te weten wat de verwachtingen van de congresgasten zijn en daar op in te spelen. Laatst had ik een opdrachtgever die een event organiseerde voor bijna alleen maar vrouwen. Tijdens de eerste kennismaking ging het belangrijkste deel van ons gesprek over hoeveel toiletgroepen wij hebben en of die makkelijk bereikbaar zijn. Bij eerdere events van deze opdrachtgever wilden vrouwen voor en na iedere workshop gemakkelijk naar het toilet kunnen dus voor dat event was juist dat onderwerp heel erg belangrijk.

Voor ieder budget een passend event

Een event is ook afhankelijk van de budgetkeuzes die de organisatie maakt. Als Eventmanager vertalen wij dit weer naar de operatie. Dit kan lastig zijn, omdat een budget niet oneindig is. Kiest een opdrachtgever bijvoorbeeld voor een spreker in een zaal voorzien van één led scherm dan kan het zijn dat wij klachten krijgen over de zichtbaarheid. De gasten weten natuurlijk niet dat wij vier schermen hebben geadviseerd, maar dat het budget dit niet toelaat. De organisator is die dag eigenlijk de eigenaar van de ruimte en het event en neemt dus deze belangrijke beslissingen. Maar wij als gastheer of -vrouw willen natuurlijk wel dat iedereen tevreden naar huis gaat.

De Eventmanager zorgt voor een vlekkeloze samenwerking

Er gaat dan ook veel tijd zitten om het event operationeel in de organisatie te zetten. Ik leg lijntjes uit naar verschillende afdelingen om alles af te stemmen:

Een geweldig event dat ik als Eventmanager gedraaid heb was MBO City. De dag van het mbo werd gevierd met een congres dat bestond uit twee events. Overdag een congrestival (lees hier wat een congrestival is) voor zo’n 750 leraren en 40 standhouders. En ’s avonds het Uitblinkersgala voor zo’n 850 leerlingen en leerbedrijven met een award show, diner en een feest. Er kwam erg veel maatwerk kijken bij dit event. Overdag was er een echt congres en binnen een paar uur was het ombouwen naar een feest met een totaal andere sfeer. Voor mij als Eventmanager is dit heel spannend, maar een echte uitdaging die fantastisch uitpakte. Wil je dit event ervaren? Er is een hele toffe aftermovie gemaakt, bekijk hem hieronder.

"Puntjes op de i"

Meer over dit onderwerp:

We mogen weer!

Unieke live ontmoetingen verzorgen: daar doen we het allemaal voor. En eindelijk mogen we ook weer op volle kracht van start! Onze zalen zitten weer vol en dat is een geweldig gezicht. Wat hebben we van de afgelopen periode geleerd? En welke nieuwe dingen kun je bij ons verwachten als je een meeting of event …

Lees verder

Wij regelen de Black-Box! Jullie de confetti?

Sluit óf trap dit jaar af in onze ´Black-Box studio´! Samen komen op afstand, zonder het afstandelijk te maken. Dit gevoel creëren we door in onze ´Black-Box studio´ een setting na te bootsen die past bij jullie bedrijfscultuur.

Lees verder

Nieuwenhuis en Orpheus verlengen samenwerking

In een tijd dat Congrescentrum Orpheus voor een grote uitdaging stond bij het bedienen van de zakelijke markt, bewees Nieuwenhuis zich als de ideale technische partner. Het is dan ook niet verrassend dat de twee partijen deze maand tekenden voor het voortzetten van hun samenwerking.

Lees verder

OPDRACHTGEVERS BEOORDELEN ORPHEUS MET

OP MEETINGREVIEW

 

BEL DANIELLE OF WENDY OP 055-5270330
OF E-MAIL VIA HET CONTACTFORMULIER

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.