Sommige samenwerkingen kloppen gewoon. Je vult elkaar aan en bent perfect op elkaar ingespeeld. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is wat Orpheus betreft die met branchevereniging Federatie van Nederlandse Trombosediensten (FNT). Zij organiseren namelijk al jaren hun Nascholingsdag bij Orpheus. Een dag waarop honderden medewerkers van de verschillende trombosediensten in Nederland samenkomen om allerlei workshops te volgen en natuurlijk om bij te praten. We spraken FNT directeur Norbert Groenewegen over hoe hij deze jarenlange samenwerking beleeft.

“Ik ben al bijna tien jaar directeur van de FNT en bij mijn weten hebben we onze jaarlijkse Nascholingsdag altijd al bij Orpheus georganiseerd. Dat zegt wel wat over hoe vertrouwd en vanzelfsprekend onze samenwerking inmiddels is. Omdat wij een kleine organisatie zijn is het erg fijn om elk jaar te werken met dezelfde vaste mensen die precies weten wat we willen. En waarmee we ook telkens weer op de volgende editie kunnen voortborduren. Verder is Orpheus een ontzettend mooie locatie met een goede mix van kleine en grote zalen. En het ligt lekker centraal in het land. Ideaal voor ons omdat onze gasten uit het hele land komen.”

Hoe ziet het programma van de Nascholingsdag er meestal uit?
“Een van de doelen van de FNT is het bevorderen van de kwaliteit van de antistollingsbehandeling in Nederland. Daarom bieden we allerlei cursussen en modules aan en de Nascholingsdag is hier een belangrijk onderdeel van. De dag heeft in de loop der jaren verschillende vormen gehad: alle sprekers en workshops in één zaal of juist diverse sessies in meerdere ruimten. De medewerkers van een trombosedienst hebben verschillende functies: er werken o.a. artsen, medewerkers bloedafname, analisten, receptionisten, doseeradviseurs en teammanagers. Daarom kiezen we er de laatste jaren voor om workshops over diverse thema’s en onderwerpen aan te bieden die je overal in Orpheus kunt volgen. Elke deelnemer kan dan zelf kiezen wat voor hem of haar het meest interessant is.”

De afgelopen jaren stonden in het teken van steeds veranderende coronamaatregelen: welke gevolgen had dat voor de Nascholingsdag?
“We organiseren de Nascholingsdag altijd in april, dus de editie van 2020 viel middenin de eerste lockdown. Die hebben we dan ook al vrij snel afgelast. Daarna zijn we ons samen met Orpheus gaan voorbereiden op 2021. Dit was voor ons een belangrijk jaar want toen bestond de FNT vijftig jaar. We wilden daarom heel graag een bijzondere jubileumeditie organiseren, maar hadden geen idee wat wel en niet mogelijk zou zijn. Omdat de situatie in april 2021 nog steeds niet best was, zijn we samen met Eventprofessional Danielle en technische partner Dennis om tafel gaan zitten om te bespreken wat dan wél zou kunnen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een volledig online event op Wereld Trombosedag, 13 oktober. In de Hanoszaal werd een complete studio gebouwd in talkshowsetting waar we samen een hele professionele show hebben neergezet. Erg fijn om dan te werken met een ontzettend flexibele partij die ook echt met je meedenkt.”

En dit jaar?
“Gelukkig kon onze Nascholingsdag van april 2022 gewoon weer live! Maar ook nu hebben we weer samen met Orpheus en hun techniek partner Nieuwenhuis gekeken wat we mee konden nemen van vorig jaar. Omdat we in de zorgsector zitten, zijn er nog steeds veel medewerkers die liever niet in een grote groep samenkomen. Daarom waren alle presentaties en workshops in één van de zalen ook via een livestream te volgen. Verder wist Orpheus precies wat wel en niet kon wat betreft de coronamaatregelen en zorgden ze onder andere voor lunchpakketten in plaats van een lunchbuffet en extra ruimte tijdens de ontvangst. Zo vullen we elkaar telkens aan en blijft het een hele vruchtbare samenwerking die wat ons betreft nog lang niet ten einde is!”

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.