Wist je dat Congrescentrum Orpheus één van de grootste evenementenlocaties uit de regio is? Voor congressen, feesten, beurzen of andere grote events van 250 tot maar liefst 2250 personen hebben we ruimte genoeg. Ga je voor een theaterzaal gecombineerd met een van de foyers? Of juist voor de historische uitstraling van de Grote Kerk? Onze eventprofessionals Danielle en Marieke denken altijd met je mee. Ook weten zij precies welke combinatie van zalen past bij jouw event. In deze blog geven ze handige tips en weetjes over de flexibiliteit van onze zalen. Maar ook over de mogelijkheden voor grote events bij Orpheus.

Eén van de grote voordelen van het boeken van Orpheus is het comfort van de theaterzalen. Maar ook de state of the art techniek en onze flexibiliteit op eigenlijk alle gebieden. We zijn ingericht op grote gezelschappen die in de pauze van een theatervoorstelling snel een drankje willen. Dus tijdens events geldt hetzelfde. Korte breaks tussen de verschillende programmaonderdelen van je congres? Dat is bij ons geen probleem”, legt Danielle uit. “Er zijn vier event area’s met een eigen theaterzaal, een foyer/restaurant en ingang. Maar heel Orpheus voor jezelf kan natuurlijk ook”, vervolgt Marieke. Laten we eens inzoomen op de vier totaal verschillende event area’s.

West | Hanoszaal met de Nieuwe Foyer

Met maar liefst 1.286 comfortabele zitplaatsen is onze Hanoszaal perfect voor grote events. Gebruik hem als plenaire zaal tijdens een congres of ander soort evenement. En creëer bijvoorbeeld een beursvloer in de naastgelegen Nieuwe Foyer en Café O55. Marieke: “Ook met een gezelschap vanaf 500 gasten is de Hanoszaal al ideaal. Je krijgt hier meteen dat typische theatergevoel. Dankzij de strakke blauwe stoelen heeft deze zaal bovendien een moderne uitstraling. Waar je misschien niet zo snel aan denkt zijn de mogelijkheden van het enorme podium. Je hebt hier bijvoorbeeld genoeg ruimte voor een diner met feestelijk gedekte ronde tafels!” Danielle: “Elke event area heeft zijn eigen entree, garderobe en toiletgroep. Zo houden we meerdere gaststromen gescheiden van elkaar. En heb je break-out ruimtes nodig tijdens je congres? Daar zijn onze acht multifunctionele zalen op de eerste verdieping weer perfect voor.”

Zuid | Rabobankzaal met de Bijvoet & Holt Foyer

De Rabobankzaal ademt het echte theatergevoel met de rode klassieke stoelen. Daarnaast is er sprake van flexibiliteit ten top. Deze zaal heeft namelijk een vloer die in drie verschillende standen kan worden gezet. Hierdoor kun je in de Rabobankzaal terecht met 200 tot 1000 personen. “Een presentatie, groots feest of chique diner: het kan hier allemaal. Bovendien is de combinatie met de Bijvoet & Holt Foyer ideaal. We horen vaak dat het zo fijn is dat al onze foyers over zoveel daglicht beschikken. Na een plenair programma in een (vaak donkere) theaterzaal is het fijn om in deze lichte ruimtes te netwerken. Onder het genot van een hapje en drankje natuurlijk”, vertelt Danielle.

055 | Altioszaal met Restaurant O55

Via de derde ingang van Congrescentrum Orpheus stap je Restaurant O55 binnen. Dit sfeervolle restaurant is perfect voor een lunch, diner of borrel. In combinatie met je presentatie, congres of ander soort event in de Altioszaal. Ook deze zaal is ontzettend flexibel omdat de tribune ingeklapt kan worden. Dan ontstaat er een grote vlakke vloer voor maximaal 400 personen. Marieke: “Of je nu kiest voor een combinatie van zalen en foyers of voor onze hele locatie. Alles kan helemaal aangepast worden naar hoe jij het wil. Danielle en ik vinden het altijd heel leuk om hierover mee te denken. Soms zelfs in detailniveau over de aankleding. Maar ook op een strategische manier en altijd rekening houdend met je budget.”

De Grote Kerk

Sinds kort werken we samen met de historische Grote Kerk. Recht tegenover Orpheus op nog geen 100 meter lopen. Deze kerk uit 1891 is gebouwd in neorenaissance stijl en heeft 1.250 zitplaatsen. Een bijzondere locatie voor bijvoorbeeld grote ontvangsten, netwerkborrels en keynote sprekers.

Centrale ligging in Nederland

Danielle: “We horen vaak van opdrachtgevers dat ze bewust voor Orpheus kiezen vanwege onze centrale ligging in Nederland. Vooral wanneer er gasten uit het hele land worden verwacht. Zowel met eigen vervoer als openbaar vervoer is Orpheus goed bereikbaar. Daarnaast krijgt ons team tijdens de aftersales vaak het compliment dat we zo flexibel en klantvriendelijk zijn. Deze aandacht voor onze gasten valt op en dat zien we ook op andere manieren terug. Ruim twee derde van de organisatoren die bij ons een event organiseert, is namelijk repeterend. Daarnaast beoordelen onze relaties ons met een 8,9 op MeetingReview!”

Benieuwd hoe jouw event er uit kan zien bij Orpheus? Bel even met onze eventprofessionals Danielle of Marieke!

OPDRACHTGEVERS BEOORDELEN ORPHEUS MET EEN 8,8

OP MEETINGREVIEW

BEL DANIELLE OF MARIEKE OP 055-5270330
OF E-MAIL VIA HET CONTACTFORMULIER