Lekker en goed eten op een event is belangrijk. Bezoekers willen niet alleen verrast worden door een interessant inhoudelijk programma, maar ook op culinair gebied. Denk aan foodtrucks, walking dinners of buffetten met de meest gevarieerde, duurzame en verse gerechten. Maar een groot deel van dit eten belandt aan het einde van je event in de container. Zonde toch? Hoe ga je bewust om met voedselverspilling en zorg je voor zoveel mogelijk zero waste op jouw event?

Weet wie er komt

Vaak melden mensen zich wel voor een event aan, maar vergeten ze zich af te melden als ze toch niet kunnen komen. Hierdoor blijf je met grote hoeveelheden eten zitten. Wanneer je alle gasten 48 uur van tevoren nog even bericht stuurt, met hierin een duidelijke afmeldmogelijkheid, krijg je een veel duidelijker beeld van het aantal bezoekers en dus hoeveel eten er moet zijn. Een flexibele en pro-actieve evenementenlocatie is hierbij wel een must. Bij Congrescentrum Orpheus wordt er  altijd actief met je meegedacht over hoeveel eten er nodig is en of dit eten ook echt past bij het type bezoeker.

Live cooking

Je ziet het vooral veel bij buffetten: stapels broodjes die steeds droger en ouder worden en hierdoor ook steeds minder aantrekkelijk om te pakken. Wanneer je kiest voor live cooking kunnen je gasten precies bestellen waar zij zin in hebben waardoor er veel minder eten overblijft. Bovendien is het eten heerlijk vers! Een andere interessante optie: mobiel bestellen. De bezoeker kiest dan van tevoren, via bijvoorbeeld je eventapp, wat hij wil hebben als lunch en kan dat tijdens lunchtijd ophalen.

Storytelling

Neem je bezoekers mee in de rol die zero waste speelt op je event. Dat er bordjes en bekers van afbreekbare materialen worden gebruikt bijvoorbeeld, wat er gebeurt met het eten dat overblijft en hoe het afval wordt gescheiden. Zorg ervoor dat de storytelling over zero waste naadloos aansluit op je merk en je event. Hierdoor worden je gasten gemotiveerd om zelf hun steentje bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.

Locatie

Veel evenementenlocaties hebben een uitgebreid beleid rondom zero waste. Kies dus voor een locatie die hier het belang van inziet. Congrescentrum Orpheus heeft bijvoorbeeld een flexibele keuken die bereid is om snel broodjes bij te maken wanneer er een tekort dreigt, werkt met afbreekbare disposables en brengt het eten dat overblijft naar een varkensboerderij in de buurt.

Meer inspiratietips:

Case: Hybride bewonersavond Gemeente Apeldoorn

Bij hybride evenementen moet je vaak nét even anders denken dan bij een volledig live event. Een deel van het publiek kijkt thuis via een videoverbinding mee en is daardoor veel sneller afgeleid dan wanneer je in de zaal zit. Hoe speel je daarop in? Deze vraag stond centraal tijdens het organiseren van de hybride …

Lees verder

Online tv-producties ‘Op en top maatwerk’

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Congrescentrum Orpheus het laatste live event organiseerde voor honderden mensen in een zaal. Door alle coronamaatregelen hebben we massaal kennis gemaakt met online en hybride events. Zo ook in Orpheus. In samenwerking met onze techniekpartner Nieuwenhuis AV zijn al vele unieke producties neergezet.

Lees verder

Orpheus examenlocatie voor studenten Aventus

Voor live theatervoorstellingen, concerten en congressen moet Orpheus – en het publiek – nog even geduld hebben, maar wie denkt dat er bij Orpheus niets gebeurt heeft het mis. Van inspirerende online congressen tot een heuse LAN-Party in het kader van #YOUNG055 en van stembureau tot examenlocatie voor Aventus. Er blijkt ook nu heel veel …

Lees verder

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.