Lekker en goed eten op een event is belangrijk. Bezoekers willen niet alleen verrast worden door een interessant inhoudelijk programma, maar ook op culinair gebied. Denk aan foodtrucks, walking dinners of buffetten met de meest gevarieerde, duurzame en verse gerechten. Maar een groot deel van dit eten belandt aan het einde van je event in de container. Zonde toch? Hoe ga je bewust om met voedselverspilling en zorg je voor zoveel mogelijk zero waste op jouw event?

Weet wie er komt

Vaak melden mensen zich wel voor een event aan, maar vergeten ze zich af te melden als ze toch niet kunnen komen. Hierdoor blijf je met grote hoeveelheden eten zitten. Wanneer je alle gasten 48 uur van tevoren nog even bericht stuurt, met hierin een duidelijke afmeldmogelijkheid, krijg je een veel duidelijker beeld van het aantal bezoekers en dus hoeveel eten er moet zijn. Een flexibele en pro-actieve evenementenlocatie is hierbij wel een must. Bij Congrescentrum Orpheus wordt er  altijd actief met je meegedacht over hoeveel eten er nodig is en of dit eten ook echt past bij het type bezoeker.

Live cooking

Je ziet het vooral veel bij buffetten: stapels broodjes die steeds droger en ouder worden en hierdoor ook steeds minder aantrekkelijk om te pakken. Wanneer je kiest voor live cooking kunnen je gasten precies bestellen waar zij zin in hebben waardoor er veel minder eten overblijft. Bovendien is het eten heerlijk vers! Een andere interessante optie: mobiel bestellen. De bezoeker kiest dan van tevoren, via bijvoorbeeld je eventapp, wat hij wil hebben als lunch en kan dat tijdens lunchtijd ophalen.

Storytelling

Neem je bezoekers mee in de rol die zero waste speelt op je event. Dat er bordjes en bekers van afbreekbare materialen worden gebruikt bijvoorbeeld, wat er gebeurt met het eten dat overblijft en hoe het afval wordt gescheiden. Zorg ervoor dat de storytelling over zero waste naadloos aansluit op je merk en je event. Hierdoor worden je gasten gemotiveerd om zelf hun steentje bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.

Locatie

Veel evenementenlocaties hebben een uitgebreid beleid rondom zero waste. Kies dus voor een locatie die hier het belang van inziet. Congrescentrum Orpheus heeft bijvoorbeeld een flexibele keuken die bereid is om snel broodjes bij te maken wanneer er een tekort dreigt, werkt met afbreekbare disposables en brengt het eten dat overblijft naar een varkensboerderij in de buurt.

Meer inspiratietips:

Dit zijn de eventtrends van 2023

Dat iedereen ernaar snakte om elkaar weer live te ontmoeten was wel duidelijk. Na twee coronajaren werden er in 2022 zelfs meer congressen, beurzen, presentaties en andersoortige evenementen georganiseerd dan in 2019. Maar twee jaar van beperkingen die opgevolgd werden door een energie- en klimaatcrisis hebben ook nieuwe inzichten opgeleverd binnen de evenementenbranche. Hoe zorg …

Lees verder

Orpheus laat Summit van Thinkwise stralen

Meerdere zalen, livestreams, een live hackathon, dj’s en state of the art techniek. De nieuwste editie van de jaarlijkse Summit van IT bedrijf Thinkwise moest groots worden. Het Apeldoornse bedrijf zocht een evenementenlocatie met veel ruimte, ervaring en waar ze konden groeien in de toekomst. De keuze viel op Congrescentrum Orpheus. Op 12 oktober 2022 …

Lees verder

Gouden Provincie Award – Categorie XXL-locatie

TROTS! Congrescentrum Orpheus is door haar opdrachtgevers verkozen tot beste XXL-locatie (vanaf 500 personen) in de Provincie Gelderland. Het online reviewplatform MeetingReview heeft ons hiervoor bekroond met een gouden award.

Lees verder

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.