Door: Danielle Voskamp
Eventprofessional bij Congrescentrum Orpheus

Onderscheidende techniek, uniek event

De faciliteiten en mogelijkheden binnen ons Congrescentrum zijn heel divers. De charme van onze Altioszaal en Rabobankzaal zorgen voor een intiem samenzijn voor kleinere groepen (vanaf 100 personen). Aan de andere kant hebben we ook de ruimte om een groots event voor meer dan 700 bezoekers neer te zetten. Elk event met de nieuwste technische snufjes en special effects. Bij ons kan het allemaal!

Hightech met een doel

Een onvergetelijk event neerzetten. Dat valt of staat met de juiste technische invulling. Samen met de opdrachtgever inventariseer ik allereerst de plannen voor het event. Wat wil de opdrachtgever met het event bereiken? Wat is daarvoor nodig? Welke uitstraling wil hij geven? Hoe wil hij de catering invulling geven? En welke techniek is er bij nodig? In dat prille stadium is er dus ook al overleg met onze partner Nieuwenhuis Audiovisuele Apparatuur. Zij weten immers alles over de nieuwste technische snufjes die kunnen worden ingezet om een congres of event tot een groot succes te maken. Samen bekijken we de wensen en de doelstellingen van de opdrachtgever en verzorgen dan een pakket op maat.

Widescreen projecties

Bij congressen wordt tegenwoordig veel gewerkt met widescreen projecties. Dit zijn extreem brede schermen met veel verschillende mogelijkheden om informatie op te zetten. Om bezoekers meteen mee te voeren in het event kun je met een dergelijke widescreen bijvoorbeeld twee ‘beelden’ naast elkaar laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie aan de ene kant en het live beeld van de spreker aan de andere kant.

Ook leuk: gebruik van nieuwe technologieën om mensen locatie-onafhankelijk te verbinden. Projecteer bijvoorbeeld een collega, spreker of verslaggever op het scherm via een livestream, terwijl hij/zij in het buitenland of op een andere locatie zit!

Catchbox en digitale flipovers

Vragen stellen aan het publiek of het publiek juist vragen laten stellen. Dat kan met een ouderwetse hengelmicrofoon, maar een Catchbox heeft een veel groter effect. De Catchbox staat ook wel bekend als ‘de dobbelsteen’, waarbij de microfoon in een zachte box zit. Die box kun je door de zaal gooien om zo verschillende mensen aan het woord te laten. Het houdt bezoekers bij de les, actief en brengt daarmee positieve energie in de zaal.

Interactie door techniek

We zien dat de behoefte aan snelle, goede interactie met de zaal blijft groeien. We willen mensen in de zaal betrekken bij wat op het podium gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan het publiek laten stemmen, een groep opdelen in subgroepen en ga zo maar door. Technisch is vaak van alles mogelijk, maar het is ook de kunst om dit soort programmaonderdelen laagdrempelig en in een hoog tempo te houden.

Ideaal hiervoor zijn de nieuwe mogelijkheden met RFID (radiofrequentie-identificatie) chips. Deze chips kunnen bijvoorbeeld in polsbandjes en badges worden geplaatst. Laatst heb ik zelf deelgenomen aan een quiz waarbij gebruik werd gemaakt van deze chips. Een computer op afstand las de antwoorden van de deelnemers uit en de resultaten waren direct zichtbaar op een groot scherm: dat gaf direct dynamiek in de zaal.

Om een grotere groep op te delen in subgroepen, kunnen de lampjes in de RFID-chip bijvoorbeeld van kleur veranderen. En het uitwisselen van gegevens was nog nooit zo makkelijk: door een koppeling met je e-mailadres wissel je met één druk op de knop contactgegevens uit met een andere bezoeker. Dit technologische hoogstandje gaat zo ver dat het zelfs kan worden gekoppeld aan een betaalrekening, waardoor bezoekers geen contant geld meer mee hoeven te nemen om bijvoorbeeld dranken en snacks af te rekenen.

Trots op vooruitstrevende mogelijkheden

Ik ben er trots op dat Congrescentrum Orpheus hierin zeer vooruitstrevend is ten opzichte van andere congreslocaties. En omdat we naast alle nieuwste technische voorzieningen ook gebruikmaken van de vele mogelijkheden van ons pand (o.a. goed zitcomfort, perfecte zichtlijnen en gebruik van meerdere ruimtes) zijn wij een complete, unieke en sfeervolle congreslocatie met veel potentie die voor allerlei doeleinden geschikt is.

Wil jij ook jouw evenement een boost geven met nieuwe techniek? Bel of mail mij gerust, dan spar ik graag met je!

OPDRACHTGEVERS BEOORDELEN ORPHEUS MET

OP MEETINGREVIEW

 

BEL DANIELLE OF MARIEKE OP 055-5270330
OF E-MAIL VIA HET CONTACTFORMULIER

Meer over dit onderwerp:

Orpheus host een nieuw creatief Apeldoorns business event

Begin dit jaar stond LinkedIn er helemaal vol mee: Business in Wonderland. Een vernieuwend en verbindend business event gehuld in een betoverend Alice in Wonderland thema. We spraken Martine van der Horst en Charel van den Hul, initiatiefnemers van Apeldoorn in Business, over de aanloop naar de eerste editie van Business in Wonderland in Orpheus …

Lees verder

Orpheus is opnieuw STER-locatie op MeetingReview

Congrescentrum Orpheus is opnieuw uitgeroepen als STER-locatie voor het jaar 2023 door MeetingReview. Deze erkenning wordt toegekend aan locaties met een gemiddelde jaarscore van boven de 8. Orpheus weet deze prestigieuze titel al vele jaren te behouden, en het gemiddelde blijft zelfs jaar na jaar licht stijgen. Op het moment van schrijven scoort Orpheus zelfs …

Lees verder

Ruimte in overvloed bij Orpheus: onze tips voor grote events

Wist je dat Congrescentrum Orpheus één van de grootste evenementenlocaties uit de regio is? Voor congressen, feesten, beurzen of andere grote events van 250 tot maar liefst 2250 personen hebben we ruimte genoeg. Ga je voor een theaterzaal gecombineerd met een van de foyers? Of juist voor de historische uitstraling van de Grote Kerk? Onze …

Lees verder

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.