“Bij Orpheus krijg je de sleutel en: let’s go!”

In mei 2022 vond voor de vijfde keer het Dit is mbo Ambassadeursgala plaats in Congrescentrum Orpheus. Elk jaar weer een spectaculaire avond waarop mbo studenten en leerbedrijven in de spotlights worden gezet. Een avond waarop onze zalen op een innovatieve manier en voorzien van technische hoogstandjes worden gebruikt. Dennis Barmentloo van Nieuwenhuis Audiovisueel, onze vaste techniek partner, en Olle Weststrate van evenementenbureau MBO Academie – die dit organiseert in opdracht van de MBO Raad – blikken terug op de events die we samen hebben neergezet.

“Het fijne en ook wel unieke aan Congrescentrum Orpheus vind ik dat ze je als het ware de sleutel geven van het pand. Wij kunnen dan helemaal onze gang gaan en exact het event neerzetten dat we willen. Die vertrouwensband is er na al die jaren samenwerken. En dat is bijzonder”, vertelt Olle. “Het Dit is mbo Ambassadeursgala heeft in de afgelopen jaren verschillende vormen gehad. Met als hoogtepunt wat mij betreft de online editie in coronajaar 2021. Ondanks alle beperkingen hebben we toen een heel bijzonder en professioneel gala neergezet. Voordat we met plannen en organiseren beginnen, ga ik altijd eerst om tafel met eventprofessionals Danielle en Marieke en Technisch producent Dennis. Dan komen er zoveel creatieve ideeën naar boven waardoor we de vorige editie altijd weer weten te overtreffen.”

Laten zien waar het mbo voor staat

Olle: “Met het Dit is mbo Ambassadeursgala laten mbo-scholen, samen met partners uit het bedrijfsleven en het onderwijs zelf, zien hoe belangrijk mbo’ers en het beroepsonderwijs zijn voor onze maatschappij. Deze avond draait om de mensen in en om het mbo. Daarom reiken we allerlei awards uit en wordt de mbo ambassadeur gekozen uit zeventig finalisten. Diegene wordt de stem en het gezicht van het mbo. Dit alles moet natuurlijk op een super feestelijke en spectaculaire manier gebeuren!”

Dennis: “MBO Academie pakt goed uit tijdens het Ambassadeursgala om de ambassadeurs echt even in de spotlight te zetten. Grote videodecors en aankleding in galastijl, honderd deelnemers op het podium, compleet op maat gebouwde podia en catwalks zijn al voorbij gekomen. Voor mij ontzettend leuk om over mee te denken!”

Magische show

“Nadat we het gala in 2020 moesten uitstellen vanwege de coronapandemie, wilden we er in 2021 alles aan doen om het door te laten gaan. Dat betekende wekelijks contact met Orpheus over wat wel en niet zou kunnen. Uiteindelijk besloten we het gala te livestreamen en vorm te geven als professionele tv-uitzending met alle finalisten op anderhalve meter in de zaal. Een online event in tv format was voor mij een compleet nieuwe tak van sport. Maar dat gaf me juist weer heel veel inspiratie en extra motivatie”, vertelt Olle enthousiast. Dennis: “Een show die je thuis bekijkt, beleef je echt anders dan een live event. Daarom maakten we het hele gala alsof we tv maakten. We kozen voor een andere opstelling, kortere programma-onderdelen omdat je achter een scherm nu eenmaal sneller je aandacht verliest, we gebruikten bijvoorbeeld andere video’s die tussendoor ingestart konden worden. Het was heel leuk en interessant om onze kennis van zakelijke talkshows/tv-formats nu ook tijdens een event bij Orpheus in te kunnen zetten.” Olle: “Uiteindelijk hadden we acht camera’s die door de zaal gingen, een crew van dertig technici en was de Rabobankzaal verbouwd tot enorme studio met een nieuw podium en showtrap. Iedereen zette een stap extra om ervoor te zorgen dat alle deelnemers en de kijkers een geweldige tijd zouden hebben. Dat zorgde voor een magische show!” Lees hier meer over het Dit is mbo Ambassadeursgala in 2021.

Studenten vormen het middelpunt

Olle: “Dit voorjaar hebben we het succes van de online editie doorgezet, maar dan óók live. De Hanoszaal was ingericht als een soort boxring waarin alle genomineerden zaten. Op de balkons zat het publiek.” “Zo vormden de studenten het middelpunt van de show”, vult Dennis aan. “Ook deze keer kon iedereen online meekijken en hadden we ons tv-format van 2021 nog verder geperfectioneerd.”

Olle: “Het is heel fijn dat we elk jaar weer meer op elkaar ingespeeld raken. Zowel het team van Orpheus en Nieuwenhuis als onze presentator Jan Versteegh.”

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.