Tijdens een intensieve herinrichting in de periode 2017 – 2019 heeft Orpheus op verschillende vlakken keuzes gemaakt met aandacht voor mens en milieu. Graag blik ik in deze blog nog even terug op dit bijzondere project en de resultaten daarvan.
Als congrescentrum moet je jezelf zo af en toe afvragen of je huidige pand en inrichting nog voldoen aan de eisen van je bezoekers. Toen we onszelf die vraag begin 2017 stelden, was het antwoord dat met name de oudere gedeelten van Orpheus wel een opfrisbeurt konden gebruiken. (Voor als je het niet wist: Orpheus is een grote locatie die feitelijk uit twee delen bestaat: een wat ouder deel dat werd opgeleverd in 1965, en een nieuwer deel dat is aangebouwd in 2004.) Het oudere gedeelte, onder architectuur gebouwd, bestaat (naast de theaterzalen) uit een grote foyer met entresol, 2 kleinere foyers en het Theaterrestaurant van Orpheus.
Orpheus is duurzaam denkend en werkend bedrijf en draagt waar mogelijk graag haar steentje bij aan het verbeteren van onze planeet. Hoe verder te verduurzamen was dan ook één van de grote vragen in de planvorming van de verbouwing. Het ontwerp moest uitgaan van duurzame keuzes: hergebruik van materialen en energiebesparende oplossingen.
De grote vraag is natuurlijk wat er daadwerkelijk van deze duurzame keuzes en wensen is terechtgekomen. Het antwoord is: veel! Door een aantal rigoureuze keuzes is Orpheus nog meer dan voorheen een duurzame congreslocatie geworden. Een paar voorbeelden:
Daarnaast vinden wij het belangrijk om te werken met lokale partners en leveranciers. Zo worden alle technische middelen en ondersteuning verzorgt door Nieuwenhuis Audiovisueel uit Apeldoorn. Én werkt onze chef (waar mogelijk) met producten van lokale leveranciers.
Snel kunnen schakelen en flexibel zijn is van groot belang in deze coronatijd. Eigenaar en oprichter van netwerkorganisatie Reiander, Reian Gerrits vertelt hoe zij dat heeft ervaren bij Congrescentrum Orpheus.
Lees verderElkaar echt ontmoeten, kennis delen en netwerken is iets wat compleet veranderd is in de afgelopen maanden. Maar hoe organiseer je een event in deze bijzondere tijden? Hoe zorg je ervoor dat je bijeenkomst sfeervol is ondanks de anderhalve meter afstand? Laat je inspireren door deze coronaproof event ideeën!
Lees verderLekker en goed eten op een event is belangrijk. Maar een groot deel van dit eten belandt aan het einde van je event in de container. Zonde toch? Hoe ga je bewust om met voedselverspilling en zorg je voor zoveel mogelijk zero waste op jouw event?
Lees verderBEL DANIELLE OF WENDY OP 055-5270330
OF E-MAIL VIA HET CONTACTFORMULIER