Door: Daniëlle Voskamp, Eventprofessional Congrescentrum Orpheus

Het jaar is net begonnen en waarschijnlijk ben je al druk bezig met het uitdenken van nieuwe events. Hoe zorg je ervoor dat iedereen nog dagen napraat over jouw congres? Laat je inspireren door de vijf belangrijkste event trends van 2020.

1. Wow-effect door state-of-the-art techniek

Dit jaar wordt interactie en spanning op je event nog toegankelijker door het inzetten van slimme technologie. Een openingsshow in 3D bijvoorbeeld, of een spreker die als hologram voor je verschijnt. Maak een presentatie dynamisch door livestreams te laten zien op imposante widescreen projectieschermen. Ook een catchbox microfoon werkt goed: die gooi je gewoon door de zaal waardoor iedereen makkelijk aan het woord kan komen. Andere technologische toppers: laat gasten virtuele prijzen en badges winnen in je event-app of trek deze gamification door in een volledige VR-ervaring tijdens een workshop. De mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Duurzaamheid wordt belangrijker dan ooit

Duurzame catering, een groene locatie en een duidelijk beleid op voedselverspilling is in 2020 eerder de norm dan de uitzondering. Steeds meer locaties spelen hier op in met gerecycled meubilair of duurzame verlichting. Denk bijvoorbeeld ook eens aan wegwerpservies, zoals de producten uit de Bagastro lijn die we bij Orpheus gebruiken. Deze producten zijn gemaakt van 70% suikerriet pulp gemengd met 30% FSC houtpulp waardoor het 100% biologisch afbreekbaar is. Bedenk ook, eventueel samen met de cateraar en de locatie wat je doet met al het eten dat overblijft. Weggeven of hergebruiken; opties zijn er genoeg.

3. Focus op unieke locaties die nét even anders zijn

Een imponerende en bijzondere locatie maakt meteen indruk. Geen standaard venues meer met tl-verlichting en alles wat je nodig hebt, maar een locatie met wat extra’s. Industriële lofts of intieme grachtenpanden die zijn ingericht als woonkamer bijvoorbeeld. Of denk eens aan een kleurrijk en imposant theater of sfeervol museum!

4. Persoonlijke beleving voor iedere gast

We leven in een data-tijdperk en dat gaan we steeds meer terugzien tijdens events. Door data slim te gebruiken kun je zorgen voor de ultieme gepersonaliseerde beleving. Gebruik je event-app bijvoorbeeld om suggesties te doen over welke subsessies interessant zijn voor iemand op basis van zijn profiel. Ook in opmars: RFID badges of polsbandjes. Gasten kunnen er gemakkelijk contactgegevens mee uitwisselen of er zelfs mee betalen. Als organisator kun je via de chips zien waar het druk is en mensen attenderen op een rustigere workshop via een melding.

5. Nog verdere opmars van het onzorgen

Tijdens het event gaat het natuurlijk om de inhoud. Juist daarom is het fijn als een locatie je kan ontzorgen in al het andere. Orpheus is bijvoorbeeld zo’n one-stop-shop. Wij kunnen je alles uit handen nemen zodat jij je alleen hoeft te richten op het inhoudelijke aspect. Geen gedoe en heel wat minder zorgen dus om details!

Digitale rondleiding door Orpheus

Meer over dit onderwerp:

Dit zijn de eventtrends van 2023

Dat iedereen ernaar snakte om elkaar weer live te ontmoeten was wel duidelijk. Na twee coronajaren werden er in 2022 zelfs meer congressen, beurzen, presentaties en andersoortige evenementen georganiseerd dan in 2019. Maar twee jaar van beperkingen die opgevolgd werden door een energie- en klimaatcrisis hebben ook nieuwe inzichten opgeleverd binnen de evenementenbranche. Hoe zorg …

Lees verder

Orpheus laat Summit van Thinkwise stralen

Meerdere zalen, livestreams, een live hackathon, dj’s en state of the art techniek. De nieuwste editie van de jaarlijkse Summit van IT bedrijf Thinkwise moest groots worden. Het Apeldoornse bedrijf zocht een evenementenlocatie met veel ruimte, ervaring en waar ze konden groeien in de toekomst. De keuze viel op Congrescentrum Orpheus. Op 12 oktober 2022 …

Lees verder

Gouden Provincie Award – Categorie XXL-locatie

TROTS! Congrescentrum Orpheus is door haar opdrachtgevers verkozen tot beste XXL-locatie (vanaf 500 personen) in de Provincie Gelderland. Het online reviewplatform MeetingReview heeft ons hiervoor bekroond met een gouden award.

Lees verder

OPDRACHTGEVERS BEOORDELEN ORPHEUS MET

OP MEETINGREVIEW

 

BEL DANIELLE OF MARIEKE OP 055-5270330
OF E-MAIL VIA HET CONTACTFORMULIER

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.