Heb je onze gerestylede westzijde al gezien? Afgelopen zomermaanden is het hele interieur vernieuwd, zijn er verschillende zitjes gecreëerd en werd er een nieuwe bar van maar liefst 22 meter geplaatst! Het paars, rood en appeltjesgroen heeft plaatsgemaakt voor stijlvol nachtblauw, koper, aubergine, cognac en marmer. De Nieuwe Foyer, Café O55 en de VIP Foyer sluiten nu perfect aan op de strakke en moderne Hanoszaal met zijn blauwe stoelen. Eventmanager Guido en eventprofessionals Danielle en Marieke vertellen over het ontwerp en het verhaal achter de vernieuwde foyers.

“Wanneer je nu via Entree West binnenloopt klopt het plaatje. De chique stijl, warme kleuren en gezellige sfeer passen bij ons theater & congrescentrum. Daarnaast zijn de foyers flexibeler inzetbaar. De twee oude barren hebben plaatsgemaakt voor een 22 meter lange bar, wat nu het enige vaste element in de ruimtes is. Deze aanpassing levert vijftien procent meer beschikbaar oppervlak op”, vertelt Guido. “Daarnaast zorgt het te verplaatsen meubilair ervoor dat we voor elk type event een ruimte op maat hebben.”, vult Marieke aan.

Ellenlange bar

Danielle: “Het verfraaien en verduurzamen van ons gebouw is een continu proces. Zo zijn de Bijvoet & Holt Foyer, Restaurant O55 en de multifunctionele zalen de afgelopen jaren al gerestyled. Het interieur van de westzijde kwam nog uit 2004 en was toe aan een flinke opfrisbeurt.” De eerste plannen voor deze restyling werden zo’n anderhalf jaar geleden gesmeed. Guido: “Er is destijds een taskforce opgericht met collega’s van diverse afdelingen om samen input te leveren voor het definitieve ontwerp. Eén van de grootste functionele beperkingen in de foyer was de Nieuwe Foyer bar die erg dicht op de in- en uitgang van de Hanoszaal stond. Hierdoor ontstonden er al snel opstoppingen wanneer gasten zowel de zaal verlieten als een drankje wilden bestellen aan de bar. De nieuwe bar, centraal in de foyers, voorkomt dit.” Ook is in de restyling rekening gehouden met circulariteit. Denk aan het stofferen van bestaande stoelen en opknappen van de vloeren.

Design lampen

De nieuwe inrichting is speels door de diversiteit aan zithoeken die zijn gecreëerd. Halfronde banken met lage tafels, loungestoelen, zwart marmeren statafels met barkrukken, poefen en ronde tafels met luxe draaistoelen. “Het biedt onze gasten volop gelegenheid om bij te kletsen of te netwerken”, vertelt Guido. Marieke wijst naar de design lampen aan het plafond in het midden van de foyer: “Dit is toch wel de eyecatcher van deze ruimte. Vijf prachtige lampen met een gordijn van koperen kettingen er omheen. Speciaal voor ons ontworpen en een kunstwerk op zich.” Verder is de VIP Foyer, waar je via de trap in de Nieuwe Foyer komt, ook meegenomen in de restyling. Danielle: “Deze foyer wordt veel gebruikt als ontvangstruimte voor kleinere gezelschappen of als subruimte tijdens een congres. Omdat de ruimtes met elkaar in contact staan, hebben we dezelfde stijl doorgetrokken in het meubilair. Inclusief een marmeren bar”.

Zakelijke events

De westzijde is naast de grootte en flexibiliteit ook geliefd vanwege de enorme hoeveelheid daglicht. “Naast bijvoorbeeld een informatiemarkt of streetfood-market, kan er ook een congrestival gerealiseerd worden. Tijdens zo’n congres in festivalsfeer wordt er op ludieke wijze op hetzelfde moment en ruimte geluisterd naar meerdere sprekers. Gasten zetten een koptelefoon op en stemmen af op de frequentie van hun gewenste spreker. Dit geeft een hele gezellige en informele sfeer”, legt Marieke uit. Danielle: “Er zijn ook meer opties voor personaliseren van de ruimtes bijgekomen. Je logo op de lange witte muur in de foyer projecteren bijvoorbeeld. Of wat denk je van je bedrijfs- of eventvideo boven de bar?”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw event? Of wil je onze gerestylede foyers met eigen ogen bewonderen? Neem dan even contact op!

 

Footer – Nieuwsbrief form

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.